Δημήτριος Κυζιρίδης

Ο χειρουργός Δημήτριος Σ. Κυζιρίδης γεννήθηκε στην Ορεστιάδα το 1977. Το 2002 πήρε το πτυχίο Ιατρικής Σχολής αγγλόφωνου τμήματος του Πανεπιστημίου Ovidius εξαετούς φοίτησης στην Κωστάντζα της Ρουμανίας. Από το 2006 έως το 2007 πραγματοποίησε την υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό ιατρείο) στο Περιφερειακό Ιατρείο Μεταξάδων Έβρου, κατά τη διάρκεια της οποίας συμμετείχε στο πρόγραμμα εφημεριών της Χειρουργικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Ξεκίνησε την ειδίκευση του το 2007 στη Γενική Χειρουργική στη Χειρουργική κλινική του Γ.Ν. Διδυμοτείχου και την ολοκλήρωσε το 2015 στη Δ᾽ Χειρουργική κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Α.Π.Θ. με ερευνητικό αντικείμενο την επίδραση της σιμβαστατίνης στις επιπλοκές από την τοποθέτηση ενδοπεριτοναϊκού πλέγματος σε σηπτικό περιβάλλον.

Το Σεπτέμβριο του 2018, με μέντορά του τον Dr. Αντώνιο-Απόστολο Τέντε, έλαβε το δίπλωμα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας για την αντιμετώπιση της περιτοναϊκής κακοήθειας, μετά από διετή παρακολούθηση του Ευρωπαϊκού Σχολείου Περιτοναϊκής Κακοήθειας (European School of Peritoneal Surface Oncology).

Έχει παρακολουθήσει πολλά διεθνή και ελληνικά συνέδρια και έχει συμμετάσχει σε πλήθος ανακοινώσεων σε αυτά. Είναι συγγραφέας πολυάριθμων ανακοινώσεων και εργασιών σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη από το 2016 και είναι συνεργάτης του προγράμματος περιτοναϊκής κακοήθειας στην κλινική Euromedica Κυανούς Σταυρός.